Ulla Persson - Författare
Ulla – det är jag!

Jag älskar språk och jag älskar mat!

Som fil.mag. i språk och läromedelsförfattare i franska, spanska och tyska i många år och som språklärare i ännu fler har jag lärt känna länderna genom språkböcker och genom resor, gärna kulinariska, från norr till söder, region efter region, land efter land.

Efter Fransk MAT och DRYCK började jag skriva Spansk MAT och DRYCK. Det innebar många resor till Spanien och till spansktalande länder. Och så mycket mat jag provat och diskuterat med olika krögare och kockar. Det har gett anledning till många roliga samtal, en del missförstånd så klart men också otaliga skratt. På kuppen har jag lärt mig ännu mer spanska, för har man roligt och trivs, ja, då lär man sig mycket mer.

Med Spansk MAT och DRYCK vill jag ge dig ord och fraser som gör att du

  • väljer rätt mat och dryck i livsmedelsaffären
  • får det du vill ha på din tallrik och i ditt glas på restaurangen
  • kan läsa spanska recept
  • vet var köttet sitter på gris, kalv/oxe och lamm
  • lär känna spanska viner och vindistrikt
  • bekantar dig med spanska ostar
  • plockar fram rätt fras vid rätt tillfälle

¡Buen provecho!
Smaklig måltid!